dijous, 27 de febrer del 2014

QUI CANTA, EL SEU MAL ESPANTA :)


Una grapat de cançons per aprendre català i carregar-se d'energia al mateix temps.

Quina cançó en català et posa a tu de bon humor sempre que l'escoltes?

dilluns, 24 de febrer del 2014

UNA RECEPTA SOBRE LA FELICITAT - els Presents Irregulars


Tothom la desitja. I qui no la la busca, l'anhela, la implora, la somia... Alguns la persegueixen fins a la fi de món i, tanmateix, no l'aconsegueixen mai. Altres no sembla que s'hi esforcin gaire, però curiosament sempre la tenen al costat. Avui aprofitem aquest tema per treballar els presents irregulars.

divendres, 21 de febrer del 2014

ELS ANIMALS

Guillermo Mordillo - www.mordillo.com

Quins animals de la imatge anterior coneixes en català?

Si vols aprendre o revisar el vocabulari dels animals, aquí tens una llista per començar:

dimarts, 18 de febrer del 2014

SAPS QUE SÓN LES CALCES? ...SEGUR?


Si una menorquina es troba enmig d'un grup de gent catalana i comenta relaxadament que amb l'arribada de l'estiu ha deixat de posar-se calces, creieu-me, pot generar-se una situació ben divertida.

diumenge, 16 de febrer del 2014

HARMONIA DUU HAC?


Hi ha paraules que en català duen 'h' i en castellà no. I a l'inrevés, paraules que en català no duen 'h' i en castellà sí:

dimecres, 12 de febrer del 2014

CATALÀ - CASTELLÀ (1)


Si dius en català que 'estàs aterrat', potser els teus oients et miraran amb estranyesa i no entendran la connexió de les teves paraules amb la teva cara d'espant.


diumenge, 9 de febrer del 2014

M'AGRADA la llimona, i a tu? - Likes

EN: Different strokes for different folks. One man meat's is another man poison.

L'objectiu d'aquesta activitat és aprendre a parlar de gustos i interessos. Aprendrem una sèrie de verbs d'utilitat, i utilitzarem diferents llistes de vocabulari per practicar. A més a més, si encara no domineu l'ús del verb agradar (i la sèrie de verbs que tenen un funcionament similar) trobareu un esquema del seu funcionament i un exercici.

This post is about likes and interests. We are going to learn some useful verbs to speak about this and we are going to practice with a different lists of vocabulary.

divendres, 7 de febrer del 2014

Un altre PRESENT, el d'aquí i ara'!


Ells viuen així, amb la consciència connectada amb el moment present. Fan les coses sense pressió, sense presses, sense preocupació. Acompanyen l'instant amb naturalitat i facilitat, amb profunditat i alegria. Són 'aquí i ara' tot el temps, amb tota la seva capacitat de concentració i atenció. No estan pensant en les coses que han de fer després, en les coses que no han acabat, en els problemes que no han resolt, en un altre lloc, en un altre dia. No estan preocupats pels judicis que puguin fer els altres. No esperen un futur que no existeix, no es lamenten d'un passat que ja ha passat. Estan plens d'autoestima i de confiança, en la seva destresa genuïna, en la seva habilitat per aprendre i millorar sempre. Converteixen cada moment en un moment perfecte perquè la seva actitud és perfecte. Quan s'equivoquen aprenen, perquè no s'avergonyeixen, perquè busquen sempre noves alternatives i milloren cada cop. Tot el que fan té significat, és emocionant, és interessant. Flueixen a través de la vida sense obstacles mentals, gaudint de cada cosa, posant en cada acció tota la seva energia i el seu potencial.

Per què no fer com ells? Reaprendre a fer tot allò que durant molt temps vam fer amb naturalitat. Per què no aprendre dels nens? Aprendre a viure connectats amb la perfecció de ser presents en cada moment.